RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ситуація з "Мотор Січ" це "грабунок української влади" - Вадим Рабинович

Народний депутат України, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович заявив, що конфлікт України з Китаєм через "Мотор Січі" - "грабіж української влади".

Про це він повідомив на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій.

"Черговий скандал, в який потрапило наша держава, стався через чергового нападу божевілля влади. Я нагадаю, що найбільший експорт і імпорт у нас як раз з Китаєм - це стратегічний партнер України. Але влада вирішила вступити з ним в конфлікт, і ми досить швидко отримали відповідь у вигляді заяви китайської сторони, що така політика української влади є, цитую, "злочинним грабунком", - зазначив політик.

Парламентарій задав питання, до чого ми прийдемо і з чим залишимося, якщо українська влада і надалі буде аналогічно поводитися з важливими стратегічними партнерами.

"Що ми скажемо людям? Тільки те, що були в опозиції до цього ідіотизму і нічого з ним не робили?" - резюмував Вадим Рабинович.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ від 29 січня про введення санкцій проти ряду китайських компаній, зокрема, проти інвесторів "Мотор Січ" і одного громадянина Китаю. Згідно з указом, він вступає в силу з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення про санкції Зеленський поклав на секретаря РНБО Олексія Данилова.