RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.65
  • НБУ:EUR 42.75
НБУ:USD  39.65
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Чому Україна отримає вакцину Pfizer однією з останніх: спливла скандальна деталь

Вакцинація від COVID-19 передбачає складний логістичний процес, етапом якого є створення необхідних умов для транспортування і зберігання препаратів. Над вирішенням цих питань уряди багатьох країн працювали ще в липні минулого року, а тому змогли зареєструвати вакцину Pfizer і передати її для проведення щеплень. В Україні ж цього зроблено не було, тому постачання вакцини від виробника на даний час неможливе.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це заявила генеральний директор Pfizer Ukraine Зоряна Цілик в ході онлайн-зустрічі "Глобальний огляд економіки України", організованої Європейською бізнес асоціацією у четвер, 4 лютого.

За словами Цілик, Pfizer Ukraine вживає всіх необхідних заходів, щоб вакцина з'явилася в Україні, однак Україна повинна забезпечити дотримання холодового ланцюжка під час транспортування вакцини.

"Ми не можемо почати детальну комунікацію, поки препарат не зареєстрований в Україні. Ми робимо все, щоб це сталося якомога швидше. Усі уряди укладали договори ще в липні, потрібно було, щоб Україна це зробила раніше. Ми робимо все, щоб вакцина була в Україні, зараз проходять переговори - надія є, шанси хороші ", - зазначила Цілик.

Гендиректор Pfizer Ukraine повідомила, що вакцина поставляється в спеціальних термобоксах, які підтримують необхідну температуру п'ять тижнів.

"У Європі вакцину розвозить логістична компанія FedEx", - сказала вона.

Експерт додала, що в Україні варто впровадити електронний паспорт вакцинації.

"Було б добре запровадити електронний паспорт вакцинації, адже практично всі вакцини вимагають двох ін'єкцій, і це необхідно якось відстежити. Зручно було б мати дані про вакцинацію в телефоні, якщо ти хочеш пересуватися по світу", - вважає Цілик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Міністерство охорони здоров'я представило календарний план вакцинації українців від коронавірусу.