RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мендель відповіла на питання про можливу видачу Коломойського США: відео

Санкції США проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського є початком великого наступу на корупцію в Україні, яку веде президент Володимир Зеленський.

Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель інтерв'ю головному редактору інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман на її YouTube-каналі.

За її словами, за неповні два роки, які Зеленський знаходиться при владі, в Україні було завдано удару по трьом дуже відомим людям, які представляють величезні фінансові групи і побудували свої статки на державний бюджет. При цьому Мендель перерахувала цих людей - народний депутат від "Опозиційною платформи - за життя" Віктор Медведчук, бізнесмени Дмитро Фірташ та Ігор Коломойський.

Санкції США проти Коломойського вона назвала тільки початком.

"Санкція певна, яка є більше символічною і показує, що у них (у США, - "Апостроф") є докази його (Коломойського, - "Апостроф") корупції, оскільки там звучить чітко слово "корупція". Я думаю, що це не кінець. Думаю, це початок", - сказала Мендель.

При цьому прес-секретар Зеленського нагадала, що в Україні трьом колишнім топ-менеджерам "ПриватБанку", який раніше належав Коломойському, оголосили підозру в розтраті 137 млн грн. Однак вона уникла відповіді на пряме запитання, чи будуть введені українські санкції проти екс-власника "ПриватБанку" і чи видасть його українська влада на вимогу США.

"Подивимося. Я ж не гадалка ... Буде як буде", - глибокодумно зазначила прес-секретар Зеленського.

Також Юлія Мендель не стала уточнювати, кому з українських олігархів варто насторожитися, якщо наступ на корупціонерів триватиме. Вона тільки нагадала про те, що можливі санкції проти телеканалів Медведчука глава держави анонсував ще в травні 2020 року.

"Ще на своїй прес-конференції 20 травня президент зробив натяк на те, що деякі телеканали мали б подбати про чистоту свого фінансування і порядності своєї журналістики. Це був травень 2020 року, а санкції проти них ввели в кінці січня 2021 року. Весь цей час ніхто не сидів склавши руки, а шукали певні докази. Марно шукати інструмент санкцій, який нас може підставити під сумнів демократії і свободи слова і не мати якихось доказів", - зазначила Мендель.

Як повідомляв "Апостроф", 5 березня США ввели санкції проти бізнесмена Ігоря Коломойського і його сім'ї. Увечері цього ж дня в Офісі президента України подякували Штати за допомогу в боротьбі з олігархами, але не згадали про Коломойського.