RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Заява РНБО про Харківські угоди: яких нардепів і олігархів можуть звинуватити в державній зраді

На засіданні Ради нацбезпеки і оборони у четвер, 11 березня, було прийнято рішення доручити СБУ детально проаналізувати обставини ратифікації Харківських угод 2010 року. Проти деяких народних депутатів, які підтримали термін перебування російського флоту в Криму, можуть бути порушені кримінальні справи за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомив на брифінгу, який транслювався на YouTube секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, рішення Верховної Ради про ратифікацію Харківських угод згодом стало однією з причин російської анексії Криму та війни на Донбасі в 2014 році.

У квітні 2010 року за це рішення проголосували 236 депутатів, серед яких - Рінат Ахметов, Андрій Деркач, Василь Хмельницький, соратник Ігоря Коломойського Ігор Палиця, а також нинішній заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий.

"У списку є діючі нардепи, чинні олігархи. Цікавий список", - прокоментував Олексій Данілов.

Окремо Олексій Данілов відзначив екс-спікера Ради Володимира Литвина.

"Тут дуже багато цікавих персонажів, які продовжують перебувати в українській політиці. Дехто з них, як, наприклад, пан Литвин, пропонує себе на посаду ректора державного університету. Я перепрошую, але мені було б соромно дивитись в очі студентам", - сказав секретар РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 11 березня обговорювалися вісім питань, серед яких - питання про повернення в державну власність авіабудівного підприємства "Мотор Січ".