RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Влада провалила боротьбу з COVID-19 і має повернутися до виконання постанови "Батьківщини" - Юлія Тимошенко

Україна входить у хвилю пандемії коронавірусу непідготовленою. Жоден пункт постанови, ухваленої за ініціативи "Батьківщини", не виконано, а через закуплену владою вакцину люди масово відмовляються від щеплень.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на Погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та комітетів.

"Ви усвідомлюєте взагалі, який рівень захворюваності показує країна? Ми входимо в наступну хвилю пандемії з повністю розбалансованою медичною системою. Жодного пункту постанови, яку ініціювала наша команда, не виконано: немає безкоштовних тестів, немає безкоштовних ліків від ковіду, немає ліжкомісць ані в лікарнях, ані в реанімаціях. Гаряча лінія, куди могла б звернутися хвора людина і викликати лікаря додому для тестування чи призначення лікування, не працює. Хворі продовжують їздити в транспорті, ходити по лікарнях. Жодного пункту, нічого не зроблено!" – обурилася Юлія Тимошенко.

За те, що люди залишились без допомоги, лідер "Батьківщини" покладає провину на реформу охорони здоров’я Порошенка-Супрун та бездіяльність чинної влади. Підтвердженням цього вона називає провал вакцинації в Україні.

"Проти якісної, системної, вакцинації ніхто не заперечує. Вакцина потрібна - ефективна, в достатній кількості, безкоштовна, групам ризику. Але ми ж знаємо, що від подібної тій, яку закупила наша влада, вакцини AstraZeneca вже відмовилися 9 країн ЄС. Та ж Південна Африка повертає мільйон доз. Очевидно, що закуплена вакцина потребує дуже ретельної перевірки. Інакше – влада кидає людей ще на одні випробування", - вважає вона.

20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову №4228, яку розробила команда "Батьківщини". Постановою передбачався покроковий план дій для протидії COVID-19:

– відкриття єдиної гарячої лінії для повідомлення про симптоми коронавірусу та виклику невідкладної бригади допомоги,

– безкоштовне проведення тестування вдома мобільними бригадами швидкої допомоги,

– забезпечення безкоштовними ліками хворих на коронавірус з коригуванням протоколу,

– забезпечення безкоштовними аналізами хворих на КОВІД, включаючи комп’ютерну томографію,

– інвентаризація мережі лабораторій в Україні, які можуть проводити ПЛР-тести,

– проведення 100 тисяч ПЛР-тестів на добу,

– створення у кожній лікарні та пункті швидкої допомоги запасів мінімум на 30 діб необхідного для лікування: кисню, ліків та необхідних захисних засобів,

– відновлення державної санітарно-епідеміологічної служби та забезпечення стратегічної системи захисту України від епідемій.