RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Аваков зустрівся з прем'єром Катару: фото і подробиці розмови

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 16 березня провів двосторонню зустріч з прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару Шейхом Халідом бін Халіфом Аль Тані.

Зустріч відбулася в рамках участі в Міжнародній виставці технологій внутрішньої національної безпеки і поліцейського обладнання "Milipol Qatar 2021", передає прес-служба МВС.

В ході розмови обговорювалася співпраця в поліцейській, економічній і військовій сферах в рамках підготовки до підписання двосторонніх угод під час візиту в квітні до Катару президента Володимира Зеленського.

"Ми наблизилися до підписання низки міждержавних угод, які, розраховуємо, будуть ратифіковані найближчим часом. У нас хороша взаємодія по військово-технічних поставках. Нещодавно катарська сторона купила українські ракети. Сподіваюся, це не останнє взаємовигідне співробітництво, адже Україна є одним зі світових лідерів в ракетобудуванні", - сказав Аваков.

Він наголосив на важливості проведення цьогорічної виставки, організація якої відбувалася в непростих умовах через пандемію коронавірусу.

"Не дивлячись на те, що ми вже другий раз на виставці в Катарі, завжди знаходимо для себе щось нове. Адже тут представлені світові тренди розвитку систем безпеки. У складі нашої делегації представлені офіцери Національної поліції. Нас цікавлять внутрішні системи комп'ютерного аналізу, які ми тут побачили", - заявив глава МВС.

Нагадаємо, Катар став першою країною на Близькому Сході, з якою Україна переходить на безвізовий режим і підсилює правоохоронну співпрацю. Раніше Україна і Катар підписали декларацію про поліцейське співробітництво.