RU  UA

Це рекорд за всю історію: екс-міністр назвав головну проблему пенсійної системи в Україні

Незважаючи на те, що пенсії в Україні збільшуються незначно, дефіцит бюджету Пенсійного фонду України катастрофічно зростає, досягнувши рекордних 220 млрд грн.

Про це розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV міністр соціальної політики в 2014-2016 роках і віце-прем'єр-міністр в 2016 - 2019 роках Павло Розенко.

За його словами, під час його роботи в уряді до 2019 року дефіцит бюджету Пенсійного Фонду становив близько 150 млрд гривень протягом п'яти останніх років.

"Протягом першого року з моменту приходу до влади "Слуг народу" дефіцит бюджету Пенсійного фонду України виріс до 202 млрд гривень. Вони повністю обрушили дефіцит бюджету Пенсійного фонду, і це ще не все. У кінці минулого року вперше за сім останніх років Пенсійний фонд взяв у Державного казначейства позику на 16 млрд гривень, щоб додатково закрити дефіцит бюджету ПФУ. Тобто реальний дефіцит бюджету Пенсійного фонду України сьогодні становить колосальні 220 млрд гривень. Це рекорд за всю історію економіки України ", - повідомив Павло Розенко.

При цьому він звернув увагу на парадоксальність ситуації: пенсії практично не збільшуються, а дефіцит бюджету ПФУ катастрофічно зростає.

Детальніше про те, чому Зеленський повинен був взяти питання пенсій під особистий контроль читайте в матеріалі "Апострофа": Влада забуває про головне - як виживати сьогодні пенсіонерам - Павло Розенко