RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Єрмак ініціював впровадження осмисленої зовнішньополітичної стратегії України - ЗМІ

Офіс президента під керівництвом Андрія Єрмака зайняв активну позицію у зовнішній політиці, синхронізуючи свою стратегію з Вашингтоном.

Про це пише "Обозреватель" в статті "Україна більше не бідний родич: як Зеленському вдалося вивести дипломатію на новий рівень".

Як зазначає видання, вперше за всі роки незалежності Україна демонструє осмислену дипломатичну стратегію.

"Готовність нової команди йти на жорсткі заходи і відстоювати інтереси держави помітно контрастує з десятиліттями безхребетного конформізму і цинічного бізнесу з ворогом", - зазначають журналісти.

"Зеленський пішов на рішучі заходи і дав старт першому етапу стратегічного плану, мета якого - припинення російського домінування над Україною як всередині країни, так і на світовій арені. В Офісі президента перед Зеленським за це відповідає Єрмак. З цього моменту Україна почала робити те, чого ніколи не робила за всю свою 30-річну історію: грати в свою гру, грати жорстко і на випередження", - йдеться в матеріалі.

Як пишуть автори, в ОП використовують можливості, що відкрилися зі зміною керівництва США, при якому Білий дім зайняв значно жорсткішу позицію по відношенню до Кремля. В Україні запроваджено санкції проти Медведчука і його партнерів, розпочато кримінальне розслідування по топ-менеджерах "Приватбанку", а близького до Коломойського депутата Дубинського виключили з президентської фракції, "це відбувалося паралельно з введенням санкцій проти Коломойського з боку США".

"Банкова не тільки послабила хватку ще одного впливового олігарха, який постійно шантажував і вимагав преференцій, а й дала гарний помітний посил Білому дому. До слова, ці та подальші події показали, що Андрій Єрмак помітно синхронізує українську стратегію із зовнішньополітичним порядком денним США, вдало використовуючи спільні інтереси двох країн", - уточнюють журналісти.

Володимир Зеленський ініціював Кримську платформу, і цей крок збігся з жорсткими заявами президента США про Росію. РНБО почало розслідування Харківських угод, в той час як американська розвідка підтвердила непричетність України до втручання у вибори в США. Паралельно з цим в ОП підсилюють кадрами зовнішній напрямок.

"Незважаючи на помилки і тимчасову кризу, українська зовнішня політика перебуває на піднесенні. Вперше за роки незалежності Україна більше не поводиться як бідний родич в гостях у світових імперій, але намагається захищати власні інтереси - нехай навіть іноді надмірно прямолінійно. Це дає підстави сподіватися, що Україна врешті-решт стане повноправним членом міжнародної спільноти. Саме такий підхід дозволить нам повернути власні території та остаточно відновити мир", - йдеться у статті.