RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Офіс генпрокурора заявив про можливість початку процедури екстрадиції Януковича

Після того, як у четвер, 25 березня, Київський апеляційний суд залишив в силі рішення про заочний арешт екс-президента України Віктора Януковича, Офіс генерального прокурора отримав підстави для того, щоб почати відносно підозрюваного процедуру екстрадиції.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Офісу генпрокурора.

У повідомленні нагадали, що рішення Печерського районного суду про обрання стосовно Януковича запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади залишилося в силі. Зараз сторона звинувачення має право почати відносно підозрюваного процедуру екстрадиції і звернення до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

"У кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні - жовтні 2010 року екс-президентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як Президента України. Ці владні повноваження належали до повноважень законодавчої і виконавчої влади", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", колишній президент Віктор Янукович несподівано нагадав про себе на річницю розстрілів на Майдані. Після прийняття Радою постанови, яка дає правову оцінку подіям під час Революції Гідності, він вийшов на зв'язок через свого адвоката.