RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Нова тактика Москви: журналістка розповіла про спроби Росії дискредитувати українських політиків

Коли ряд політиків Російської Федерації потрапили під дію санкцій, в Москві прийняли рішення рівноцінно відповісти і відкрити свій список санкцій проти іноземних політичних діячів. У цей список потрапило багато українських громадських діячів, активістів, державних службовців. Але, якщо російські політичні діячі, які опинилися в списках західних санкцій, відчули на собі їх вплив, наприклад, неможливість виїзду в країни ЄС і США, то "рівноцінна" відповідь іноземним політикам з боку Москви виявилася не настільки болючою. Саме з цієї причини Росія вирішила змінити політику щодо таких осіб, проводячи інформаційні кампанії щодо їх дискредитації.

Про це пише в своїй замітці для NewsSky Світлана Крючкова.

За її словами, нещодавно провалом завершилась інформаційна кампанія проти першого заступника секретаря РНБО України Руслана Демченка, організована російською стороною.

Автор нагадала, що Руслан Демченко внесений до списку санкцій Російської Федерації відповідно до постанови Уряду РФ від 1 листопада 2018 № 1300 "Про заходи щодо реалізації Указу Президента Російської Федерації" від 22 жовтня 2018 № 592.

"Але це не завадило в найкоротші терміни в Україні поширити фейк про те, що Руслан Демченко нібито в 2010 році займався підготовкою "харківських угод". Нікого рівним рахунком не збентежило те, що Руслан Демченко за свою діяльність був внесений Росією до списку санкцій, і довгий час на посаді в МЗС України представляв інтереси країни, на противагу російським нападкам", - відзначає вона.

Автор зазначає, дискредитації "не вийшло" - МЗС України оперативно відреагувало на проведену декількома проросійських ЗМІ кампанію.

"Очевидно, що Росія, нездатна своїми "санкціями" нашкодити політикам, які є для неї перешкодою, має намір в подальшому це робити за допомогою кампаній по їх дискредитації. І Руслан Демченко в цій новій тактиці Москви не перший і не останній", - підводить підсумок журналістка.