RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

В Україну з Росії нелегально ввезли сотні залізничних вагонів: подробиці і фото

Поліція викрила зловмисників, які незаконно за підробленими документами ввезли в Україну і поставили на облік понад 600 вагонів з Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Слідчі Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили схему ввезення на митну територію України у режимі імпорту залізничних вагонів з РФ всупереч постанові Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 року № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять із Російської Федерації", якою для подібних дій передбачена пряма заборона.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що один із суб’єктів господарської діяльності з РФ завіз на митну територію України понад 600 залізничних вагонів, які у подальшому були взяті на облік за підробленими документами щодо їх походження. Як наголошується, строк експлуатації частини вагонів закінчився у 2020 році.

"8 квітня на території міста Києва та Київської області проведено ряд обшуків, під час яких вилучено документацію щодо придбання залізничних вагонів у юридичних та фізичних осіб РФ та ввезення їх на митну територію України", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

"За фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - додали в Нацполіції.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ заблокувала канал поставки на підприємства військово-промислового комплексу Росії української продукції військового призначення, яка потрапляла туди під виглядом цивільних товарів.