RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

ЗМІ розповіли, як "Слуга народу" Семінський просив підозрюваного в його викраденні Мельника дати необхідні свідчення

Служби безпеки України від 10 жовтня 2020 на офісі "Слуги народу" зробила запис розмови народного депутата Олега Семінського з Андрієм Мельником, якого підозрюють у викраденні Семінського. На записі обговорюється розділ акцій компанії "Нафтогазвидобування".

Про це пише "Цензор".

"Слуга народу вирішив домовитися з бандитом, щоб той... дав вигідні народному депутату показання, а в обмін запропонував частку акцій компанії Нафтогазвидобування, яку Семінський планує відібрати у Миколи Рудьковського! Ці свідчення мають стати основою обвинувачення проти ексміністра в кримінальному злочині", - пише журналіст Юрій Бутусов.

В ході бесіди Семінський просить Мельника про допомогу: "Дивись, з тебе потрібна допомога, сам розумієш яка. Короткі свідчення".

"Свідчення ми з тобою не обговорювали... Ніяких свідчень. Ми маємо сісти за стіл. І нам повинні прогарантувати, що все буде рівно, ми маємо сісти за стіл і закрити всім. Якщо ви хочете, щоб ситуація ця закривалася, ми всі тиснемо руки, щоб вона не піднімалася вгору. Або всі будуть фігуранти", - відповів Мельник.

"Скажи, будь ласка, ось у нас 25 залишилося... 25 які на Рудьковського... Ми повинні забрати всі 25 (сім'я Рудьковського володіє 25% акцій Нафтогазвидобування)", - додав він.

"Ось з цього буде і п'ять ... П'ять. Два та п'ять. Андрюха, ми повинні взяти своє", - відповів Семінський.

"Ну я думаю, що в парламенті я вже не дам цю історію зупинити бо... Так, тому ти маєш рацію, що потрібно сісти, подивитися один одному в очі... А ти можеш допомогти реально, щоб ця дорога не була довгою, а була дуже короткою", - додав "слуга народу".

"1,67 це була моя частка, а тепер я хочу 5%, мені 5% моєї частки, я хочу свої 5%", - говорить Мельник.

"Андрій я тебе почув. І я відразу задаю питання, якщо це буде два і п'ять, але реальних (2,5% акцій)... Ми з тобою знаєш на чому потиснемо руку, я думаю, ти погодишся, що ми йдемо разом і я тобі як чесний комерс - чесному спортсмену...", - відповідає Семінський.

"Ну, звичайно. Можна сказати, що 2,5 - це теж немало з цифри, з ярда", - погодився Мельник.

"Ще раз кажу, мені потрібна від тебе допомога, щоб цей шлях... Має бути все законно... Знову ж кримінально-процесуально... Свідчення..." - уточнює "слуга народу" Семінський.

"Звичайно", - погоджується Мельник.

Детальніше про бесіду Семінського і Мельника - в статті Юрія Бутусова "Слуга народу Семінський на записи СБУ ділив з бандитом частку в "Нафтогазвидобування".

Раніше ексглаві Мінтрансу Рудьковського вручили підозру в організації викрадення в 2012 "слуги народу" Семінського. Семінського нібито позбавили волі більш ніж на 3 роки, катували і вимагали $200 млн. Рудьковський всі звинувачення категорично заперечує і називає справу інструментом вимагання частки компанії "Нафтогазвидобування".