RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Законопроект про ліквідацію ДАБІ буде доопрацьовано робочою групою - Олексій Чернишов

У парламенті створили робочу групу для доопрацювання законопроекту, який повинен остаточно ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Вона буде працювати в рамках Комітету з питань організації державної влади. Керівником групи призначено заступника голови профільного комітету Олена Шуляк.

Як повідомляє РБК-Україна, рекомендації сформувати робочу групу з доопрацювання проекту закону Комітет отримав за результатами круглого столу на тему "Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні".

Міністерство розвитку громад і територій, як профільне міністерство, також буде брати участь в роботі новоствореної групи, мета якої розглянути всі правки і пропозиції і повністю доопрацювати зазначений проект закону.

Сама концепція законопроекту про ліквідацію ДАБІ була представлена в кінці квітня. Тоді Міністр Олексій Чернишов анонсував, що законопроект буде зареєстрований у Верховній Раді в травні цього року.

Очільник Мінрегіону підкреслив, що законопроект про ліквідацію ДАБІ буде доопрацьовано робочою групою. Після розгляду всіх пропозицій і правок законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування" буде знову внесений на розгляд Верховної Ради України.