RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Влада зриває розгляд "земельного" подання "Батьківщини" - Юлія Тимошенко

Попри спроби президента завадити розгляду справи про неконституційність "земельних законів" в Конституційному Суді, команда "Батьківщини" з народом захищатиме національні інтереси та буде боротися за право українців бути господарями на своїй землі.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко після засідання Конституційного суду, на якому розглядалася справа щодо неконституційності закону про продаж сільськогосподарської землі.

"Враховуючи, що в Конституційному суді, за моїми оцінками, все ж таки є більшість, щоб визнати цей закон неконституційним, сьогодні за дорученням президента Управління державної охорони силоміць завадило участі у судовому засіданні двох суддів – голові КСУ Олександру Тупицькому і судді КСУ Олександру Космініну. Це зроблено, щоб не допустити ухвалення Конституційним судом законного рішення про неконституційність розпродажу сільськогосподарської землі", – переконана Юлія Тимошенко.

За її словами, через відсутність двох суддів КСУ головуючий у справі був вимушений перенести розгляд справи на не визначений термін.

"Те, що відбувається за лаштунками суду, переходить всі дозволені межі. Таким чином здається українська земля іноземним корпораціям і банкам. І все це очолюється президентом і "слугами народу". Але ми не плануємо здаватися. Ми йдемо вперед. Якщо КСУ, президент, ЦВК діятимуть неконституційно, то ми будемо об’єднувати народ і захищати національні інтереси на площах", – запевнила лідер "Батьківщини".

На її переконання, люди зрозуміли, що ухвалені моно-більшістю "земельні" закони загрожують існуванню держави. Саме тому тисячі людей, зокрема представники громадських організацій, фермерських асоціацій, аграрії, фермери, зібралися під будівлею КСУ, щоб висловити підтримку на захист української землі.

"Ми не зупинимо нашу боротьбу! І я вірю, що український народ збереже своє право бути господарями на своїй землі. Захистимо землю – захистимо Україну!" – резюмувала Юлія Тимошенко.