RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Захистимо землю - захистимо існування України": Юлія Тимошенко вказала на ризики продажу землі глобальним корпораціям

Влада планує 1 липня відкрити в Україні ринок землі, аналогів якому немає в жодній країні світу, що може призвести до того, що українські сільськогосподарські землі перейдуть у власність глобальних корпорацій.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час мітингу під Конституційним судом України, де колегія мала розглядати відповідність Конституції земельної реформи.

"Вони говорять, що це цивілізований ринок землі, що такий є в більшості країн світу… Це великий обман. В жодній країні світу немає вільного ринку сільськогосподарської землі. В деяких, - як наприклад, Канада чи Ізраїль, - взагалі землю не продають, або якщо і віддають, то виключно фермерам. Для цього існують безліч державних структур, які не дають можливості нікому дорватися до торгівлі сільськогосподарською землею кому-небудь, окрім громадян. А у нас здають все, і тому треба дуже сильно боротися", - заявила політик.

Лідер партії "Батьківщина" описала сценарій подій в разі, якщо владі вдасться додавити свої ініціативи щодо ринку землі.

"1 липня вони почнуть через аукціони силами іноземних банків прибирати до рук нашу землю, і повертати її буде надзвичайно складно, тому що це глобальні структури, і вони до інтересів України не мають ніякого відношення", - заявила Юлія Тимошенко.

Також вона вказала на наслідки відкриття ринку землі в пропонованому владою форматі для майбутнього країни.

"Сьогодні тимчасово окуповано 7% земель, а під загрозою розпродажу іноземцям ще більше 70%, тому що в законі якраз іноземці і іноземні банки мають право володіти українською землею, а українці будуть на власній землі просто рабами… Відбувається трагедія, коли іноземні банки і корпорації будуть володіти українською землею, а українці про це майже нічого не знають, тому що інформація для них дуже обмежена. Зараз стоїть питання про існування самої держави. Захистимо землю – захистимо існування України, не захистимо – позбавимо права на існування прийдешні покоління українців", - розповіла Юлія Тимошенко.