RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Депутат чи ні: суд ухвалив остаточне рішення щодо Вірастюка

У суботу, 5 травня, за рішенням Великої палати Верховного суду кандидата в народні депутати по 87 виборчому округу Василя Вірастюка знову визнано переможцем виборів.

Про це повідомили у громадянській мережі "ОПОРА".

Таким чином було задоволено апеляційні скарги Центральної виборчої комісії (ЦВК), партії "Слуга народу" і особисто Вірастюка на рішення Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду від 23 травня, яким дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів було визнано протиправними.

Нагадаємо, що раніше, 1 травня, Велика палата Верховного суду України своєю постановою визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87, де переміг кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Таке рішення було мотивоване зокрема тим, що ЦВК не забезпечила перевірку всіх порушень, які були допущені і на які посилалися учасники виборчого процесу.

Після цього Центральна виборча комісія на своєму засіданні в середу, 5 травня, відмовила Василю Вірастюку в реєстрації народним депутатом України.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, переможцем яких знову було названо Василя Вірастюка. Цей протокол було оскаржено в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного Суду.