RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Що відомо про кандидата від Зеленського на посаду глави МВС

Глава МВС України Арсен Аваков у вівторок, 13 липня, подав у відставку. На засіданні фракції Володимир Зеленський запропонував кандидатуру Дениса Монастирського на цю посаду. Пропозицію підтримали нардепи.

"Апостроф" повідомляє, що відомо про Дениса Монастирському.

У 2019 Дениса Анатолійовича Монастирського було обрано до Верховної Ради України IX скликання за списком партії Слуга народу. Він є головою Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, експертом програми реформування правоохоронної та судової систем ГО "Український інститут майбутнього" і членом Головної Ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.

Був членом конкурсної комісії з відбору керівництва ДБР за квотою Кабінету Міністрів України.

Також в VIII скликанні Верховної Ради був помічником-консультантом народного депутата Антона Геращенка, який зараз обіймає посаду заступника міністра внутрішніх справ.

Денис Монастирський є автором або співавтором 25 наукових публікацій, трьох навчальних посібників, а також близько 70 проектів законів України, поданих до Верховної Ради України. У липні минулого року рух "Чесно" назвав його народним депутатом, який підготував найбільшу кількість законопроектів.

За інформацією видання "Слово і діло" Монастирський протягом двох років у Верховній Раді виконав 19% відсотків з 99 обіцянок: 19 обіцянок він виконав, 3 - провалив, виконання ще 77 можливо в майбутньому.

Народився в 1980 році. Одружений. Має двох синів.

Деякий час назад Денис Монастирський дав інтерв'ю журналістам видання "Апостроф", в якому говорив про можливе звільнення Арсена Авакова.