RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Чиновникам заборонять вимагати від українців довідки: як будуть оформляти документи

У листопаді-грудні 2021 року Україна повинна буде перейти в режим "без паперів", коли чиновники не зможуть вимагати паперові документи та довідки, адже вся необхідна інформація буде міститися в електронних реєстрах.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

"Україна перейде в режим "без паперів" через три місяці. Цього тижня президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн", - підкреслив Шмигаль.

За його словами, після переходу в режим paperless жоден державний орган не зможе більше вимагати паперову довідку, а буде сам займатися її пошуком, оскільки вся інформація буде в електронних реєстрах.

Прем'єр зазначив, що завдяки режиму "без паперів" кількість е-послуг істотно збільшиться, а корупційна складова буде остаточно знищена.

За словами Шмигаль, Мінцифра активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського чинника на ухвалення рішень.

Нагадаємо, якщо в управлінні соцзахисту населення при призначенні субсидії просять докласти довідки про склад сім'ї або з газової дільниці про відсутність заборгованості, і мотивують тим, що саме таким повинен бути повний пакет документів на оформлення субсидії, то чиновникам потрібно нагадати, що громадяни подають тільки заяву і декларацію про доходи. Решта додаткові відомості про претендента на субсидії органи соцзахисту можуть отримати, подавши в 5-денний термін з моменту отримання заяви та декларації запит в ті чи інші структури. Це передбачено п.п. 43 і 50, 501 Положення про порядок призначення субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21.10.1995 № 848.