RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

​Призначення субсидії: хто повинен шукати додаткові документи для соцзабезу

Через зміну Кабміном порядку оформлення житлових субсидій деякі управління соцзахисту населення вимагають від громадян додаткові документи, хоча повинні самі звертатися у відповідні органи.

Про це Мінсоцполітики повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Хто повинен шукати додаткові документи

Якщо в управлінні соцзахисту населення до заяви про призначення субсидії та декларації про доходи просять додати довідки про склад сім’ї чи з газової дільниці, що підтверджує відсутність заборгованості, і мотивують тим, що саме таким має бути повний пакет документів на оформлення субсидії, то чиновникам потрібно нагадати, що громадяни подають лише заяву та декларацію. Решту додаткових відомостей про претендента на субсидії органи соцзахисту можуть отримати, подавши у 5-денний термін з моменту отримання заяви та декларації запит до тих чи інших структур. Це передбачено п.п. 43 і 50, 501 Положення про порядок призначення субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21.10.1995 № 848.

Однак в окремих випадках громадяни мають подати інші документи, не передбачені цим пунктом, але відповідно до цього Положення необхідні для розгляду питання по суті (у разі потреби).

Чи можна через свій банкID подати заяву за іншу людину

Ніхто не може через свій банкID оформити заяву і декларацію за людину, яка не користується цим сервісом. Тому що форми заяви про призначення та надання субсидії і декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися по субсидію, передбачають підписання заявником зазначених документів (не залежно від того, подаються вони в паперовому чи електронному вигляді), оскільки тим самим заявник засвідчує власне розуміння відповідальності за недостовірно наданні дані, а також низки обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії.

Раніше "Апостроф" пояснив, засякий період порахують доходи для оформлення субсидії.