RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Планував послати ще кораблі в Керченську протоку: Деркач звинуватив Порошенка в спробах зірвати вибори-2019

Народний депутат Андрій Деркач вважає інцидент в Керченській протоці восени 2018 року "провокацією, за якою стояв тодішній президент України Петро Порошенко", метою якої було введення надзвичайного стану та скасування виборів.

Про це Андрій Деркач повідомив в інтерв'ю виданню Страна.

"Тільки восени 2018 року він (Порошенко) зрозумів, що вибори підуть не на його користь. Тоді і з'явилися історії з провокаціями в Керченській протоці, щоб ввести надзвичайний стан і скасувати вибори", - зазначає Деркач.

За словами Андрія Деркача, провокацію планувалося повторити ще раз.

"Цю інформацію озвучу вперше: в грудні 2018 року Петро Олексійович планував послати ще раз три прикордонні кораблі з кореспондентом СNN в ту ж Керченську протоку, щоб спровокувати конфлікт і на цьому грунті ввести надзвичайний стан і почекати з виборами, а також заробити політичні бали у зовнішніх кураторів. Але, благо, на той момент міністр МВС Арсен Аваков, не наважився взяти на себе відповідальність за дії гетьмана. І ця історія не склалася", - повідомляє нардеп.

25 листопада 2018 року кораблі Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії силовим чином і з застосуванням стрільби захопили кораблі Військово-морських сил України, які намагалися пройти з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Всі 24 члени українських екіпажів були взяті в полон, 6 з них отримали поранення. 26 листопада 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ про введення військового стану в окремих регіонах країни строком на 60 діб.