RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вибори в Бундестаг: хто може святкувати перемогу

На проведених у неділю, 26 вересня, в Німеччині виборах у Бундестаг жодна з політичних сил не отримала серйозної переваги, тому доведеться створювати великі політичні коаліції.

Про це повідомляє портал Deutsche Welle.

Перемогу може здобути блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН). За даними екзитполів соцслужби Infratest dimap, обидві партії набирають по 25 відсотків голосів.

На третьому місці - партія "Союз-90/ зелені", яка набрала 15%. Праві популісти з "Альтернативи для Німеччини" та Вільна демократична партія (ВДП) набрали по 11%. За попередніми даними, в Бундестаг проходить Ліва партія, якій віддали голоси 5% виборців.

А екзит-пол ZDF показує, що блок Меркель ХДС/ХСС програє вибори соціал-демократам і набирає 24% проти 26%. На третьому місці партія "Союз 90/Зелені" з 14,5% голосів.

Нагадаємо, хоча канцлер Ангела Меркель не висувала свою кандидатуру на виборах, вона залишиться на своєму посту, поки не буде обрано її наступника чи наступницю і сформовано новий уряд Німеччини.

Також нагадаємо, що на пост федерального канцлера претендують три фаворити: Армін Лашет від правлячої партії ХДС/ХСС, Олаф Шольц від СДПН і Анналена Бербок від "Союз 90/Зелені".