RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Разумков про свою відставку: Затягувати не буду, але підемо по регламенту

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв, що не затягуватиме питання своєї відставки, але при цьому простежить за тим, щоб все було відповідно до регламенту. А це означає, що на цьому пленарному тижні його відставку розглянути не вийде.

Про це повідомив Дмитро Разумков в ході брифінгу після погоджувальної ради, передає "Українська правда".

За словами Разумкова, цього не можна буде зробити чисто фізично, так як процедура включає в себе складання підписних листів, фізичний аудит, підготовку звіту голови, роздачу його всім нардепам.

"Роздати його не пізніше, ніж за два дні до розгляду питання на засіданні Верховної Ради, - неможливо. Об'єктивно неможливо", - додав Разумков і пообіцяв, що затягувати це питання не буде, так як розуміє, що у нього за спиною будуть говорити його колеги.

При цьому Разумков запевняє, що завжди дотримується свого слова. Він нагадав, що видав підписні листи за свою відставку в той же день, як вони надійшли, протягом декількох годин.

"І так само буде тут: пройдемо по регламенту - далі визначиться Верховна Рада. За результатами на табло подивимося, куди рухатимемося далі", - зазначив сіпкер.

Тим часом з'явилася інформація, що в "Слузі народу" дійсно не планують розглядати відставку Разумкова на цьому тижні.

Як повідомив нардеп від пропрезидентської партії Данило Гетманцев, його фракція хотіла б виставити питання по спікеру на голосування на цьому тижні, але є регламент, якого слід дотримуватися.

"Ми будемо йти за буквою регламенту, не будемо його порушувати, тому зараз проводимо консультації, коли питання буде в порядку денному", - заявив Гетманцев.

Раніше ми також повідомляли про те, як напередодні відставки спікера "слуги" влаштували Разумкова демарш.