RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Справа про сприяння тероризму: суд ухвалив рішення по Медведчуку

У вівторок, 12 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Віктору Медведчуку, якого підозрюють у справі про незаконну закупівлю вугілля на окупованому Донбасі в 2014-2015 роках.

Про це сайт "Апостроф" повідомляє з посиланням на пряму трансляцію із залу суду.

Суд відмовив прокуратурі і вирішив залишити Медведчука до 7 грудня під домашнім арештом з цілодобовою забороною покидати місце проживання. Окрім того, нардеп повинен здати закордонний паспорт і з'являтися на вимогу слідчого.

Прокурори просили суд підтримати зажаданий ними запобіжний захід - утримання Медведчука під вартою в межах досудового розслідування до 19 листопада 2021 року або внесення застави в 420 345 прожиткових мінімумів, або 1 млрд грн.

Дії нардепа було кваліфіковано за ч.1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України, а саме закупівля вугілля у терористичних організацій "ЛНР/ДНР".

За версією слідства, нардеп намагався підірвати енергетичну незалежність України, перешкоджаючи закупівлю вугілля в ПАР за допомогою своїх зв'язків у вищому керівництві країни після того, як Росія захопила частину Донбасу.

Нагадаємо, в понеділок, 11 жовтня, нардепу Віктору Медведчуку, який перебував під домашнім арештом, вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.