RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Екс-заступниця міністра та членкиня ТКГ: ЗМІ розповіли про факти з біографії міністра економіки Юлії Свириденко

4 листопада депутати Верховної Ради призначили Юлію Свириденко першим віцепрем'єр-міністром – міністром економіки України. Раніше вона працювала заступницею керівника Офісу президента.

Видання "Факти ICTV" розповіло про факти з біографії міністра.

Юлії Свириденко – 35 років. Народилася 25 грудня 1985 року у Чернігові. Закінчила Київський національний торговельно-економічний університет. Має ступінь магістра за спеціальністю Менеджмент антимонопольної діяльності. Освоїла курс бухгалтерського обліку у Київській школі ринкової економіки. Є сертифікованим спеціалістом з оцінки нерухомості, обладнання, бізнесу, цінних паперів, нематеріальних активів та інтелектуальної власності.

Кар'єру розпочала у 2008 році у приватному секторі. Працювала оцінювачем Чернігівського міжміського бюро технічної інвентаризації.

У травні 2015 року стала радником Чернівської облдержадміністрації, а вже за три місяці очолила департамент економічного розвитку. У вересні 2017 року почала виконувати обов'язки першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації. За пів року на цю посаду Юлію Свириденко призначили остаточно. Проте вже наприкінці липня на неї поклали обов’язки голови Чернігівської ОДА. Покинула пост 28 листопада 2018 року.

Після кількох місяців керівництва фірмою, що спеціалізується на виробництві кормів для диких птахів, Юлія Свириденко обійняла посаду заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Наприкінці грудня очолила правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а також стала членом Тристоронньої контактної групи. Працювала Юлія Свириденко, зокрема, у підгрупі із соціально-економічних питань.

У липні 2020 року повернулася до міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вже в статусі першого заступника, а через п'ять місяців обійняла посаду заступника голови Офісу президента. Членство у ТКГ припинила у лютому 2021 згідно з указом президента.

У деларації за 2020 рік Юлія Свіриренко вказала, що має квартиру у Києві площею 33,5 кв. м та квартиру у Чернігові площею 74,3 кв. м. За минулий рік вона задекларувала понад 800 тис. грн доходу, з них 824 427 грн – зарплата, отримана в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.