RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Любителям подимити закручують гайки: Стефанчук підписав антитютюновий закон

У п’ятницю, 24 грудня, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну", прийнятий депутатами 16 грудня.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Ми хочемо бачити здорову націю. І перемога за нами! Тільки-но підписав закон щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну. Упевнений, кожен із нас відчує на собі позитивні зміни, які прийдуть до країни разом із цим законом”, – заявив він.

Стефанчук зазначив, що тютюнові компанії довго користувалися пробілом в українському законодавстві, "рекламуючи електронні пристрої для куріння скрізь".

“Тепер із цим буде покінчено раз і назавжди. Настав кінець епохи ароматизованих цигарок, реклами, стимулювання продажів, спонсорства та куріння у громадських місцях пристроїв для нагрівання”, – додав спікер Верховної Ради.

Йдеться про закон, який забороняє куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян; у приміщеннях гуртожитків; у таксі та на вокзалах.

Раніше також існувала заборона на куріння там, крім спеціально відведених місць для куріння. Проте йшлося лише про тютюнові вироби.

Нагадаємо, що, за словами міжнародних експертів, разом із підвищенням температури тютюну збільшується рівень шкідливих і потенційно шкідливих речовин. А виключення горіння значно знижує загальний рівень шкідливих компонентів. Також системи для нагрівання тютюну не впливають на якість повітря в приміщенні.