RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Мінагро Романа Лещенка організувало стабільне постачання продовольства населенню та працює над своєчасним стартом посівної

Міністерство аграрної політики під керівництвом Романа Лещенка забезпечує стабільне постачання продовольства для населення, вразливих груп, торговельних мереж та для всіх українців, які потребують допомоги.

Про це йдеться у повідомленні Мінагрополітики України.

В аграрному міністерстві наголошують, що зараз відомство під керівництвом Романа Лещенка активно працює із бізнесом нашої країни, щоб забезпечити продовольчу безпеку України під час війни.

Через початок бойових дій розпочався масовий переїзд наших громадян у відносно безпечні райони. Через це стався перекіс у попиті на продукти харчування, у розрізі по регіонах України та торгових мережах. Мінагрополітики провело необхідні наради з виробниками борошна та хліба, з торговими мережами, збудувало координацію та логістику. І вирішило всі завдання, необхідні для організації безперебійного постачання продовольства в міста, селища та села України.

Також Міністерство аграрної політики України забезпечує необхідними продуктами пенсіонерів, які опинилися у зоні бойових дій. Така робота виконується спільно з Мінсоцполітики.

Ще одна важлива ділянка роботи, на якій зараз зосередилося Мінагрополітики – харчування для наших військових. Аграрне відомство допомагає Міноборони та тісно взаємодіє з бізнесом щодо організації допомоги армії.

Окремо у Мінагрополітики зазначають – всупереч воєнній небезпеці, наші аграрії посилено готуються до проведення весняної посівної кампанії, вносять добрива та починають сіяти зерно. Але припускають, що гуманітарна допомога пальним, добривами та посівним матеріалом від країн-партнерів буде явно не зайвою, консультації з цієї теми вже проводяться. У Міністерстві закликають усіх виробників звертатися до них для подальшої координації дій.

"Наші аграрії саме зараз, у цей складний час війни, продовжують свою роботу, щоб хліб опинився на столах наших громадян, на столах наших військових, які героїчно та самовіддано сьогодні захищають Україну", - наголошують у Мінагрополітики.