RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський розповів, як закінчиться війна в Україні

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що Україна переможе у війні з Росією, але це буде дуже складно. Водночас є деякі питання, які, крім за столом переговорів, неможливо вирішити, зокрема бажання України повернути всі окуповані Росією українські території.

Читайте також: Ракетний щит України: як утримати Росію в майбутньому

Про це він повідомив в інтерв'ю "Україні 24" в етері телемарафону UAРазом.

"Я впевнений, що буде перемога. Я з цим живу з першого дня. Упевнений, що ми йдемо саме цим шляхом. Тут немає альтернативи і тут у мене немає жодної дипломатії – зрозумілий курс. Навіть при курсі в Європейський Союз ми використовуємо різні шляхи і різні підходи, тому що люди різні. А з Росією, з цією війною лише один курс, один шлях та одне розуміння" , – зазначив Зеленський.

За його словами, закінчувати війну доведеться дипломатичним шляхом, чому передуватиме складна і кривава війна.

"Не ми починали війну, але нам її закінчувати. Я думав, що закінчити війну можна виключно діалогом. Зараз я розумію, що завершення також буде дипломатичним, саме завершення. Але, на жаль, я думав, що це діалог, у якому відповідний термін, що в ньому можна буде знайти відповіді на багато питань і багато рішень з російською стороною", – розповів глава української держави.

Проте президент додав, що наразі триває складна війна, тому і перемога буде кривавою та складною.

"Вона буде кривавою, вона точно буде в бою, але результат точно буде у дипломатії", - наголосив він.

Зеленський вважає, що у планах українського уряду повернути абсолютно всі свої території, які незаконно відібрала Росія, включаючи Крим та окремі території Донецької та Луганської областей.

"Є деякі питання, які крім як за столом переговорів ми не зможемо закінчити. Адже ми хочемо повернути все, а РФ не хоче нічого віддавати. Тому все одно результат буде такий", – заявив лідер українського народу.

Нагадаємо, президент України Володимир названий найвпливовішою людиною планети 2022 року - він набрав найбільше голосів у відповідному опитуванні читачів Time.

Також читайте у матеріалі "Апострофа": Путін дуже поспішає, у нього залишилося 2-3 місяці - політичний аналітик із США