RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Питання поставлять руба: ЗМІ розповіли про наслідки схем з активісткою Король для заступника міністра інфраструктури Васькова

Організатор проплачених мітингів моряків Святослав Захарченко "злив" схему одеської активістки Христини Король із замовником з Мінінфраструктури через обман активістки на гроші.

Про це пише видання "Ізвестія".

За словами Захарченка, його послуги коштували від 20-30К доларів: "Усі зриви іспитів моряків – це наша робота. Мені завжди було цікаво, хто замовляє музику, звідки такі бюджети? Якось я почув гучну телефонну розмову Христини. Вона проговорилася. Це був Юрій Васьков. Для нинішнього заступника міністра інфраструктури прямою економічною вигодою було якнайбільше моряків загнати у паперовий дипломований процес. А Валера за допомогою свого ТОВ обіцяв йому фінансові потоки, які він отримував набираючи через свій центр людей на сертифікацію. Враховуючи, що за місяць щонайменше 100 осіб зверталися за сертифікацією, суми на рік перевищували кілька мільйонів доларів", - пояснив Захарченко.

У грудні СБУ затримали групу спільників на чолі з відомою одеською блогеркою Христиною Король. Вона, начальник одеського тренажерного центру моряків Валерія Постолатій та начальник слідства Приморського району Одеси Андрій Мащенко організували видачу липових довідок та сертифікатів для виїзду моряків.

Як стало відомо зі свідчень Захарченка, саме за допомогою заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, угрупованню вдавалося місяцями блокувати роботу електронних реєстрів моряків та просувати свої послуги з націнкою від 6-8000 у.о. за папірець для виїзду за кордон. У результаті Україну залишили тисячі призовників.

Як стверджує видання, після оприлюднення цієї інформації крісло у міністерстві під Васьковим на шарнірах.

"За інформацією нашого джерела, після нового року для чиновника питання поставлять руба", - пишуть журналісти.