RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Екс-керівника Нафтогазу Коболєва з Лондона виманила Зеркаль - ЗМІ

Другий день не вщухають пристрасті навколо підозри Андрію Коболєву – ексголові "Нафтогазу", який у 2018 році виписав собі майже 10 млн доларів премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі проти Газпрому.

Про це пишуть "Вести".

Преміювання керівництва "Нафтогазу" сприйняли не всі, йдеться в матеріалі - НАБУ та Спеціальна антикорупційна прокуратура висунули обвинувачення в розтраті держкоштів Коболєву.

Як розповіли "Вестям" джерела в оточенні Коболєва, з Лондона, де він перебував після звільнення з "Нафтогазу", екскерівника "виманила" Лана Зеркаль.

"Вона була впевнена, судячи з усього, що дійсно допомагає Офісу президента прилаштувати кваліфікованого кадра. Через Зеркаль Офіс запропонував Коболєву місце в команді: або заступник голови ОП з енергетики, або навіть міністр енергетики. Насправді це була пастка, спільно підлаштована НАБУ й ОП", - йдеться в матеріалі.

Так, Зеркаль організувала для Коболєва зустріч на Банковій.

"Мабуть, відчувши недобре, ексглава "Нафтогазу" погодився не відразу. Знадобилося кілька тижнів умовлянь, щоб він зібрався з думками та з речами і зміг приїхати в Україну", - зазначають автори.

Підозру в розтраті понад 200 млн грн йому висунули через три-чотири дні після приїзду.

Наразі Коболєв стверджує, що приїхав, щойно дізнався про підозру.

"Насправді йому просто потрібно визнати, що він попався на вудку Офісу та НАБУ, а Зеркаль використовували як "наживку", щоб приспати його пильність. Тепер йому загрожує від 7 до 12 років за ґратами", - зазначають "Вести".