RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Кабміні і не лише: список топ-чиновників, яких планують звільнити 24 січня

24 січня - день, який увінчався в Україні кадровими змінами топ-чиновників, зокрема, сьогодні Кабмін розгляне звільнення п'ятьох очільників обласних держадміністрацій, двох заступників міністра розвитку громад та територій, заступників міністра соціальної політики та міністра оборони, а також призначення заступника міністра економіки.

Про це повідомили в УП з посиланням на перелік кадрових питань, внесених на розгляд уряду.

Насамперед урядовці вирішуватимуть питання звільнення голів Дніпропетровської ОДА - Валентина Резніченка, Запорізької - Олександра Старуха, Київської - Олексія Кулеби, Сумської - Дмитра Живицького та Херсонської - Ярослава Янушевича.

Читайте також: Скандали та корупція: чим закінчиться "землетрус" на Печерських пагорбах

За інформацією джерел, Валентин Резніченко за власним бажанням подав заяву на відставку, а звільнення інших очільників відбуватиметься за угодою сторін.

Водночас у Кабміні планують звільнити двох заступників міністра розвитку громад та територій В'ячеслава Негоду й Івана Лукерю, які уже самі подали у відставку. Також розглянуть справу щодо звільнення з посади заступникаміністра оборони України звільнено В'ячеслава Шаповалова, заяву якого вже підписав міністр оборони Олексій Резніков. Разом з ними звільнять і заступника міністра соціальної політики (за власним бажанням) Віталія Музиченка.

Окрім звільнень, будуть і призначення, зокрема Олексія Соболева на посаду заступника міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, якого підтримує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також відомо, що є наміри звільнити за угодою сторін Анатолія Іванкевича та Віктора Вишньова з посад заступників голови Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Кирило Тимошенко підтвердив своє звільнення з посади заступника голови Офісу президента.

Нагадаємо, що заступник генпрокурора теж залишився без посади після "іспанських канікул".