RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Робимо все, щоб врятувати людей: Зеленський розповів про засідання РНБО

Після російського теракту на Каховській ГЕС президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО, де було визначено першочергові цілі й обговорено подальші дії щодо мінімізації наслідків катастрофи.

Про це йдеться на сайті голови держави.

Зазначається, що спікерами були міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький, президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, які доповіли членам РНБО про внутрішній підрив ворогом конструкцій Каховської ГЕС близько 2:50 ночі.

Повідомляється, що у зоні підтоплення опинилося 80 населених пунктів, жертв серед цивільного населення та військових не зафіксовано. Були дані доручення про евакуацію цивільних із зон ризику та забезпечення питною водою населених пунктів, які залежать від Каховського водосховища.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: експерт детально розписав всі можливі наслідки

Членам РНБО повідомили, що в Дніпро було вилито не менше 150 тонн машинного мастила, при цьому існує ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн цієї речовини.

Учасники наради обговорили ряд міжнародних заходів, серед яких варто відзначити скликання засідання Ради Безпеки ООН, звернення до міжнародних природоохоронних організацій та до Міжнародного кримінального суду, оскільки такі дії росіян містять явні ознаки порушення Женевської конвенції.

Члени Ради національної безпеки й оборони були також проінформовані про поточну ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. Український персонал станції зберігає контроль над ситуацією та має наявні інструменти для будь-якого можливого розвитку подій.

Раніше ми писали, що в ОК "Південь" пояснили, навіщо росіяни підірвали Каховську ГЕС.

  • Вас також може зацікавити:

Через 5 годин рівень води буде критичний: голова Херсонської ОВА закликав жителів терміново евакуюватися

Підрив Каховської ГЕС: що робити місцевим жителям, де є небезпека затоплення

ООН у день теракту РФ на Каховській ГЕС відзначає день російської мови: фото