RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ОП планує "кошмарити" Кличка та інших мерів, щоб перебити корупційні скандали за участі "слуг" - експерт

На Банковій вирішили повернутися до практики обшуків у Віталія Кличка, його оточення та мерів інших великих міст. Так у Офісі президента планують відволікти увагу суспільства від корупційних скандалів за участі "слуг народу" та іншихпосадовців.

Про це заявила політична експертка Світлана Кушнір у блозі на "Цензор.нет".

"На Банковій вирішили переключити хейт суспільства з себе на інших... Силовикам було поставлено задачу добре відпрацювати мерів Києва, Дніпра, Чернігова та інших. Тобто тих, хто дуже муляє око", - пише Світлана Кушнір.

За її словами, Київ "особливо дратує" Офіс президента: "Кличко спрямовує 5 млрд грн на ЗСУ, поки "слуги" не вилазять з корупційних скандалів. Офісом поставлена задача кошмарити його та найближче оточення. Завдання: "вивернути навиворіт", сфальсифікувати справи. Департаменти КМДА, депутатський корпус, комунальні підприємства – обшуки, підозри… зробити все, щоб змістити фокус із зашкварів центральної влади... Акцент повинен бути на картинці", - наголошує експертка.

Такі рішення вона пов'язує із тим, що через скандали соцдослідження фіксують "сповзання рейтингу влади": "Не встигли зам’яти хабар депутатки від "слуг" за "відмазування" від військової служби, з'явився скандал з відпочинком депутатів від слуг на Мальдівах. Потім в Дубаях. Потім ще один слуга "залетів" на елітних авто та виїздах закордон на відпочинок. На днях взяли нардепа-"слугу" за великий хабар по вирішенню земельних питань", - нагадує вона.

Кушнір попереджає, що обшуки та підозри щодо мерів та їхнього оточення готуються й у інших містах: "Дніпро. Філатов передає медтехніку від європейських партнерів, закуповує дрони, обрізав премії керівництву та дозволяє собі робити відверті заяви. Це викликає неабияке роздратування в Офісі. По місту так само доручено відпрацьовувати. Чернігів. Спроби призначених Банковою чиновників підім'яти під себе місто, де повноцінно працює обрана міська рада, до цих пір не мають успіху. Натомість керівництво місцевої військової адміністрації не вилазить зі скандалів. Тому з Офісу спущена команда знайти хоч щось і по Чернігову, щоб доповнити картинку боротьби з мерами", - зазначає Світлана Кушнір.