RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

За інформаційною атакою на Шурму стоїть Коломойський - Forbes Ukraine

За інформаційною атакою на заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми стоїть олігарх Ігор Коломойський.

Про це йдеться в інтерв’ю Шурми виданню Forbes Ukraine.

"Зараз вам скажу прямо – це Коломойський… Системна кампанія проти мене розпочалась ще взимку… Можу привести результати медіа-моніторингу. "Центр контент-аналізу" проаналізував 5000 статей і за тезами і характером публікацій зробила висновок, що вони мали замовний характер. Найпомітніший масив критики присвячений незаконності відчуження "Укрнафти", тому очевидно, що принаймні один із замовників – колишній власник частки акцій цього підприємства", - зазначив він.

Щодо розслідування заступник керівника ОП сказав, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей залишились 72 об’єкта "зеленої" енергетики, серед яких є 3 об'єкти, де є частка у його брата – Олега Шурми.

"Чи порушували щось ці 72 об'єкти? Нехай оцінку дають правоохоронні органи. Але мій аналіз ситуації показує: тільки "Укренерго" має повноваження і технічні можливості оперативно встановлювати, чи працювали електростанції в об’єднану енергосистему України", - вважає він, додаючи, що НЕК "Укренерго" щомісячно включно до червня 2023 підтверджувало, що станції працюють в об’єднаній енергосистемі України, надаючи послуги диспетчеризації, регулярно надаючи команди на завантаження та розвантаження залежно від балансу в енергосистемі України, підписуючи щомісячно акти, що підтверджували обсяги генерації. Тож об'єкти на окупованих територіях працювали за правилами, які встановлював оператор і регулятор.

За його словами, усі 72 об’єкти мали однакові умови оплати, жодна компанія не отримувала більше чи менше, згідно з алгоритмом розрахунків на енергоринку.