RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Парламент поставив крапку у питанні прибутку оборонно-промислового комплексу - волонтерка Дана Ярова

Членкиня Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України та відома волонтерка Дана Ярова у власній колонці для "УП" розповіла про ситуацію навколо аудиту Держаудитслужби, яка весь прибуток постачальників Міноборони розцінила "збитками держави".

"Міністерство оборони подало позов до суду, щоб оскаржити висновки ДАСУ. Однак, навіть офіційні роз'яснення Міністерства економіки, що постачальники Міноборони діяли в правовому полі і прибуток законний, ситуації не покращили", - зазначила вона.

Вона розповіла, що зверталась до керівництва партії "Слуга народу" в парламенті, щоб законодавчо врегулювати питання з ДАС. Наразі постанова, що забезпечує компенсацію і отримання сум прибутку виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель, вже проголосована у Верховній Раді.

"Я була на засіданнях Кабміну. На трьох Комітетах ВРУ. На засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки було прийнято рішення звернутись до Кабміну з вимогою терміново розв'язати проблему. Не вирішили. Я була змушена звернутись до Давида Арахамії. І дякую йому, що з моменту мого дзвінка до моменту голосування не пройшло й двох діб. 306 голосів "за" постанову №10071, яка фактично скасовує висновки ДАСУ. Документ зобов'язує Кабмін гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, а також суми прибутку. Таким чином на законодавчому рівні питання прибутку для всіх постачальників Міноборони остаточно врегульовано", - підсумувала Дана Ярова.