RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У рекордсмена - 300 об’єктів: топ-10 нардепів - "королів нерухомості"

Журналісти проаналізували декларації українських нардепів та дізналися власниками якої нерухомості та у якій кількості є народні обранці. Лідером став член депутатської групи "За майбутнє" - у його власності понад 300 об'єктів нерухомості

Про це йдеться в матеріалі "NV".

Так, перше місце посів Віктор М’ялик, який є членом депутатської групи "За майбутнє". У його декларації за 2022 рік зазначено понад 300 об'єктів нерухомості, всі з яких розташовані в Київській області.

Зокрема, у Софіївській Борщагівці (передмістя столиці) М’ялик володів 33 квартирами площею від 37 до 139 кв. м, а також дачним будинком. У цьому ж передмісті Києва нардеп володів 310 переважно невеликими нежитловими приміщеннями.

Неподалік розташовувалися зазначені депутатом громадська будівля площею 6712 кв. м, громадський виробничий будинок на 469 кв. м та дитячий дошкільний заклад площею 1903 кв. м. У цьому ж селі депутат мав у власності 54 паркомісця та 16 гаражів. Окрім цього він також мав один дачний будинок та один житловий будинок на 193 кв. м у Мотовилівці (Київщина), а також 12 нежитлових приміщень у Петропавлівській Борщагівці (ще одне столичне передмістя). Окрім самого М'ялика нерухомість зареєстрована на його дружині та сині. Серед них: будинки, квартири, дачі, земельні ділянки.

На другому місці опинився Олег Тарасов, представник фракції партії "Слуга народу". У своїй декларації за 2022 рік він вказав житловий будинок у Києві, але фактично проживав у квартирі у столиці площею 285 кв. м та був зареєстрований у житловому будинку у Кропивницькому площею 510 кв. м.

Зазначено, що Тарасов став найбільшим забудовником Ради за підсумками 2022 року, оскільки мав у власності 30 квартир, які ще зводяться, у Ірпені Київської області, площі яких коливаються від 37 до 178 кв. м. У своїй декларації нардеп зазначив, що отримав права на всі ці квартири у 2016 році.

Читайте також: "Працювали у поті чола": кожен третій нардеп розжився новим авто і житлом під час війни

На третьому місці у рейтингу "королів нерухомості" опинився Артем Нагаєвський, який представляє фракцію "Слуга народу". Він здобув це місце завдяки активному будівництву квартир.

Народний депутат володів чотирма квартирами в Києві площею від 51 до 137 кв. м. При цьому, його дружина, Анастасія, має у власності столичну квартиру площею 31 кв. м.

Поміж об'єктів незавершеного будівництва Нагаєвський зазначив 19 квартир у Києві з площами від 43 до 107 кв. м, права на які він отримав у 2019 році.

Крім цього, депутат володів пекарнею у селі Попудня Черкаської області і орендував офіс у Монастирищі, також на Черкащині.

На четвертому місці рейтингу опинився Володимир Ватрас, представник фракції "Слуга народу". Разом із своєю дружиною Оксаною він володів 12 оселями, а також двома будинками, які ще зводилися.

Сам депутат мав у своєму володінні 4 квартири у Хмельницькому з площами 38, 42 та дві по 51 кв. м. Дружина володіла 5 квартирами у тому ж місті з площами від 33 до 121 кв. м. З 2022 року Оксана Ватрас також стала власницею двох житлових будинків у селі Лісові Гринівці Хмельницької області - один площею 174 кв. м та інший 344 кв. м, проте останній перебував у частковій власності жінки. У спільній сумісній власності дружини Ватраса також була зазначена квартира площею 65 кв. м у Хмельницькому.

Крім того, у 2021 році Ватрас став власником житлового будинку площею 492 кв. м у Лісових Гринівцях, а його дружина — квартири площею 43 кв. м у Хмельницькому. Однак ці об'єкти ще не були завершені на момент декларування.

На п'ятій сходинці рейтингу "королів нерухомості" розташувалися співвласники мережі гіпермаркетів "Епіцентр-К" — народний депутат Олександр Герега разом з дружиною Галиною. Вони володіли нерухомістю як в Україні, так і за кордоном, володіючи загалом 11 оселями.

Галина Герега мала власність в Іспанії, включаючи житловий будинок площею 455 кв. м, ділянку з житлом на 1380 кв. м, а також ізольоване житло та земельну ділянку на 3180 кв. м. Крім того, вона володіла двома квартирами у Києві площею 190 та 888 кв. м. У її володінні також була недобудована квартира у Києві площею 383 кв. м.

Сам народний депутат мав два житлові будинки у Києві площею 109 та 162 кв. м, а також квартиру у Хмельницькій області площею 29 кв. м. У спільній власності подружжя були квартира у Києві площею 302 кв. м та домоволодіння у Київській області площею 240 кв. м.

Шосте місце у цьому рейтингу зайняв Антон Кіссе, представник депутатської групи "Довіра". Разом із дружиною Галиною вони мали у 2022 році 11 житлових помешкань, які розташовувалися не лише в Україні, а й за кордоном.

Сам депутат володів квартирою площею 88 кв. м в Болгарії, тоді як його дружина мала там 3 квартири площею 162, 81 та 29 кв. м. Крім цього, Кіссе зазначив, що він є власником двох квартир в Одесі — площею 198 та 152 кв. м, а також однієї квартири на 52 кв. м в Ізмаїлі Одеської області. У нього також були два житлові будинки на Одещині — площею 321 кв. м у селищі міського типу Авангард та 179 кв. м у селі Євгенівка.

Дружина мала у власності квартиру на 108 кв. м у Києві та ще одну квартиру на 95 кв. м в Одесі. Крім того, Кіссе та його дружина володіли нежитловими приміщеннями в Одесі, а сам депутат також орендував нежитлові вбудовані приміщення в Кілії на Одещині.

На сьомій позиції рейтингу "королів нерухомості" знаходився Микола Бабенко, член депутатської групи "Довіра". Разом із дружиною вони володіли у 2022 році 10 домівками. Народний депутат мав квартиру у Києві площею 33 кв. м та два житлових будинки у селі Гатне на Київщині площею 113 та 112 кв. м. У спільній власності подружжя був житловий будинок у Києві площею 498 кв. м та три житлові будинки у Гатному площею 124, 120 та 120 кв. м. Дружина Бабенка також мала у власності квартиру у Києві площею 85 кв. м та два житлових будинки у Гатному площею 112 та 104 кв. м.

Крім того, з лютого 2022 року Бабенко орендував квартиру у Білій Церкві площею 61 кв. м. До того ж, депутат мав два офіси у Києві, а його дружина — чотири, у спільній власності подружжя був один офіс у столиці та ще один у Харкові. Бабенки також мали нежитлові приміщення у Києві, Харкові та Дніпрі.

На восьмому місці рейтингу "королів нерухомості" розташувався Сергій Тарута, представник фракції "Батьківщина". Разом із дружиною Ольгою вони володіли у 2022 році 9 оселями, частина з яких знаходилась на тимчасово окупованих територіях.

Сам народний депутат володів квартирою площею 172 кв. м у Києві. Крім того, він мав нерухомість на окупованих землях: житловий будинок площею 1728 кв. м у Донецьку, квартиру у Маріуполі (45 кв. м), квартиру в кримській Алушті (70 кв. м) та ще одну в селищі міського типу Нікіта у Криму (106 кв. м), а також квартиру у Донецьку (130 кв. м).

Дружина Тарути володіла житловим будинком на 479 кв. м у Києві та будинком на 165 кв. м у Маріуполі. У спільній власності вони мали квартиру на 62 кв. м у Маріуполі. Окрім того, депутат мав нежитловий будинок у Києві та орендував офіс у столиці.

Дев'яте місце у цьому рейтингу посіла Галина Васильченко, депутатка фракції "Голос", разом зі своїм чоловіком Сергієм, які володіли дев'ятьма оселями.

Депутатка мала у власності дві квартири у Львові — площею 126 та 73 кв. м. Її чоловік володів чотирма квартирами у Львові: дві з них мали площу 70 кв. м кожна, одна — 68 кв. м, а остання — 38 кв. м. Сергій Васильченко також володів квартирами на 52 та 40 кв. м у місті Мостиська на Львівщині.

Крім того, чоловік депутатки мав дачний будинок у Мостиській, який у 2022 році ще будувався. Тим часом сама Галина Васильченко вказала місцем своєї реєстрації житловий будинок на 277 кв. м у селі Пасіки-Зубрицькі Львівської області. Вона також вказала у декларації за 2022 рік, що орендувала квартиру на 49 кв. м у Києві.

Десяте місце посів Петро Порошенко, експрезидент та лідер фракції партії "Європейська солідарність", разом з дружиною Мариною, які володіли, за даними декларації за 2022 рік, сімома домівками.

Згідно з декларацією за 2022 рік, Порошенко мав дві квартири у Києві — площею 134 та 82 кв. м, а також квартиру на 68 кв. м у Вінниці. У Козині Київської області нардеп володів житловим будинком з надвірними побудовами площею 1332 кв. м.

Тим часом його дружина Марина володіла квартирою площею 82 кв. м у Києві та житловим будинком на 344 кв. м у селі Петропавлівське на Київщині. У тому ж селі дружина Порошенка мала у частковій власності житловий будинок на 188 кв. м.

Раніше ми писали, що українців обурив автопарк нардепів на майже $3 млн.

  • Вас може зацікавити:

Росія приховала більше, ніж заморожені $300 мільярдів: як Україні отримати російські репарації

Країна-союзник виділить Україні 122 млн євро: куди підуть гроші

Країна НАТО надаватиме 3000 боєприпасів Україні щомісяця