RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Країна-союзник виділить Україні 122 млн євро: куди підуть гроші

Нідерланди вирішили надати Україні чергову фінансову допомогу у 122 млн євро на закупівлю боєприпасів, озброєння та кібербезпеку.

Про це поінформували у пресцентрі уряду Нідерландів.

Читайте також: Сім країн Європи замовили снаряди для України: який механізм використовувався

Як зазначається, 87 млн євро спрямують на закупівлю артилерійських боєприпасів для України, ще 25 млн євро - у Міжнародний фонд для України (IFU) на закупівлю зброї.

Також уряд Нідерландів виділить 10 млн євро на посилення кіберзахисту України.

Такі суми стали результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG) з 50 країн-партнерів. Вони допомагають у закупівлі обладнання та ресурсів для захисту від РФ.

Раніше Нідерланди також виділили 130 мільйонів євро на артилерійські снаряди для очолюваного Німеччиною фонду для закупівлі 155-мм снарядів, які потрібні Україні.

Нідерланди після початку широкомасштабної війни надають як оборонну, так і фінансову допомогу. Наприкінці листопада у МЗС Нідерландів оголосили про плани надання допомоги у розмірі 2,5 млрд євро у 2024-му.

"Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі... Зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні. Вони борються за свою країну та за цінності, які ми поділяємо: самовизначення, свобода, рівність, права людини", - наголосила міністр оборони Кайса Оллонгрен.

Нагадаємо, що США та Японія планують найближчим часом домовитися щодо постачання ракет для систем Patriot у такий спосіб, аби уникнути "тертя" Токіо з Москвою.

  • Вас також може зацікавити:

Підтримка України триватиме: Остін і Умеров провели телефонну розмову, деталі

50 надводних дронів і не тільки: Німеччина передасть Україні ще більше зброї

Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України