RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Шмигаль хоче позбутися Сольського як конкурента, і заради цього готовий скоротити Мінагро - експерт

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль хоче скоротити Міністерство аграрної політики та продовольства, щоб позбавитися його очільника Миколи Сольського, який вважається одним з головних кандидатів на посаду прем'єра.

Про це заявив політолог Володимир Сонюк у блозі на сайті "Цензор".

"Професійні громадські організації висловили стурбованість у зв'язку з планами глави уряду Дениса Шмигаля скасувати стратегічне Міністерство аграрної політики та продовольства, передавши його функції Мінекономіки. Громадські діячі наголосили на важливості міністерства Сольського, навівши приклади зі світової практики", — зазначив політолог.

За його словами, широка підтримка громадськості - не випадкова, адже Микола Сольський є "одним із найефективніших міністрів поточного Кабміну": "В умовах війни та блокади очільник Мінагро проявив себе як успішний антикризовий менеджер, налагодивши збір урожаю та в найкоротші терміни вирішивши проблеми зупинки зернового коридору. У результаті експорт сільгосппродукції в 2023 році зріс до 22,9 млрд дол., що на 7% перевищило показники 2022. Також Сольський успішно займається розмінуванням сільськогосподарських земель", — підкреслив Сонюк.

Експерт упевнений, що в таких умовах скасування стратегічного Міністерства аграрної політики виглядає як політичні інтриги всередині Кабінету міністрів або спроба прибрати політичного конкурента.

"Експерти та журналісти неодноразово називали Миколу Сольського одним із головних претендентів на посаду прем'єра в новому Кабміні. Водночас преса все більше почала говорити про зміну уряду Дениса Шмигаля після низки провалів прем'єра. Так, його побічно звинувачують у зриві переговорів з Польщею про розблокування кордонів та надто повільне будівництво фортифікаційних споруд", - резюмував політолог.