RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Названа стаття, за якою в Україні судять взятого в полон силами АТО контрактника з РФ: опублікований документ

Українським журналістам стала відома стаття, за якою проводиться слідство щодо взятого в полон силами АТО контрактника з Росії Віктора Агєєва.

Росіянину обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт". На сайті hromadske опублікована письмова відповідь Агеєва з відмовою давати інтерв'ю журналістам, де і вказано номер статті.

Також відомо, що сам Агєєв і ще троє полонених бойовиків (уродженці Сєвєродонецька Данило Гладков і Андрій Стоянов та луганчанин Богдан Венгер) утримуються в СІЗО у Старобільську.

На питання журналістів про те, чи не був поранений Агєєв під час затримання, співробітники ізолятора запевнили, що стан здоров'я полоненого нормальний.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, розслідуванням справи займається слідчий відділ управління СБУ в Луганській області, а процесуальне виробництво проводить Військова прокуратура України. Також він зазначив, що суд не передбачив внесення застави за заарештованих.

Читайте також матеріал "Апострофа" про те, як Україна може використати ситуацію з полоненим військовим РФ на свою користь – "Захоплення військового РФ на Донбасі: Росія зробила Україні гарний подарунок".