RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Скандальному екс-судді Верховного суду несподівано зняли заборону на виїзд з України: у мережу потрапили фото в ЄС

Усуненому судді Верховного господарського суду України Артуру Ємельянову зняли заборону на можливість залишати Україну.

Про це повідомили журналісти проекту "Схеми".

Журналіст Наталя Седлецька зустріла Ємельянова в літаку, який прямував рейсом "Київ – Відень" і зафіксувала, як він благополучно пройшов паспортний контроль в Австрії.

Екс-суддя перебував під підпискою про невиїзд з 27 жовтня 2016 року. Проте 8 липня поточного року Подільський суд прийняв рішення про непродовження підписки.

"Перше – це те, що він має значний соціальний статус у суспільстві і позитивно характеризується, має міцні соціальні зв'язки, які не дозволять йому залишати місце свого проживання під час слідства. Друге – йому треба виїхати на лікування за кордон. І третє – за кордоном проживає його дочка", - пояснив рішення суду начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

При цьому він зазначив, що другий фігурант справи, Віктор Татьков, виїхав на лікування за кордон і не повернувся, тому на даний момент знаходиться в розшуку.

Нагадаємо, стосовно Ємельянова прокуратура проводить розслідування про незаконне втручання в діяльність судових органів. У 2016 році генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що Ємельянову і Татькову було оголошено підозру.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про бізнес судді Вищого господарчого суду Ємельянова.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди