RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Добкін вийшов на свободу без застави: у ГПУ дали пояснення

Народний депутат від партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін вийшов на свободу після того, як Печерський районний суд в суботу, 15 липня, обрав йому запобіжний у вигляді арешту на два місяці з правом внесення застави в 50 млн грн.

За словами прес-секретаря генерального прокурора України Лариси Сарган, якщо Добкін не внесе заставу в перебігу п'яти днів, то його візьмуть під варту.

"У нардепа є 5 днів для того, щоб виплатити заставу. У разі невиплати застави протягом певного часу Добкіна буде взятий під варту", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Цікаво, що Добкін вже встиг дати інтерв'ю в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK.

За його словами, застава - це підтвердження того, що "людина буде правильно себе поводити і не буде думати про те, що проблеми у нього вже закінчилися і до арешту далеко".

Однак, за його словами, в Україні застава - це одна з перешкод для виходу на свободу.

У той же час стало відомо, що народні депутати від "Опозиційного блоку" готові зібрати 50 млн грн застави, щоб їхній однопартієць Михайло Добкін не опинився під арештом в СІЗО.

"Буквально на наступному тижні буде відомо, скільки грошей внесе кожен з нас у цю благородну справу", - йдеться в заяві соратника Добкіна по партії Вадима Новинського, яке опубліковано на "Оппоблоку".

Нагадаємо, раніше користувачів соцмереж потішило відео із залу Печерського районного суду Києва з братом Михайла Добкіна Дмитром, який, за деякими даними, страждає нервовим розладом.