RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Всіх собак повісять на НАБУ: стало відомо, як в Україні намагаються завалити роботу антикорупційного бюро

Член правління Центру протидії корупції Олександра Устинова вважає, що роботу НАБУ можуть спробувати паралізувати передачею численних справ з ГПУ.

Про це вона розповіла в коментарі "Апострофу".

Зараз, ГПУ, в зв'язку зі створенням ДБР, зобов'язана передати в НАБУ близько 20 тисяч справ, що занадто багато для цієї установи, зазначила Устинова.

"Якщо всі ці справи зараз передати в НАБУ, то це повністю завалить роботу НАБУ, адже така кількість справ для цього органу, який в десять разів менше, ніж сама прокуратура, це дуже багато", - розповіла вона.

Також, каже Устинова, НАБУ можуть звинуватити в їх неефективному розслідуванні.

"Крім того, давайте будемо чесні: по Януковичу всі справи практично злиті, з половини людей з санкційного списку зняті санкції. Потім за ці злиті справи всіх собак намагатимуться повісити на НАБУ, яке нібито не може розслідувати ці справи. Хоча, насправді , якби їх хотіли розслідувати, то їх би розслідували за ці три роки", - заявила антикорупціонер.

Одночасно, заступник генпрокурора України Євген Єнін зазначив, що не обов'язково, що всі ці справи будуть передані НАБУ.

"Ті розслідування, які були розпочаті до цієї дати (20 листопада, - "Апостроф") і відносяться до компетенції ДБР, залишаються розслідуватися в ГПУ до моменту завершення розслідування, але не довше 2 років", - пояснив він.

Детальніше про нові проблеми правоохоронних органів України читайте в матеріалі "Апострофа" В Україні народжується неймовірний монстр: як країна занурюється в правовий хаос.