RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Жахливе побиття української судді: потерпіла заявила про підкуп мером прокурорів і суддів

Суддя Лариса Гольнік, що пережила напад на себе, вважає, що мер Полтави Олександр Мамай підкупив суддів і прокурорів у місті.

Про це суддя розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

"Чому я думаю, що цей напад пов'язаний саме з Ковжогой? Він знаходиться в ще більш тісних відносинах, ніж з Мамаєм, з головою нашого суду. В принципі, мер вже відійшов від цього, хоча слідство, яке ведуть детективи НАБУ, його дуже турбує. А от голова суду активно включився в переслідування мене, особливо після припису НАПК", - заявила Гольник.

За її словами, деякі полтавські судді отримали квартири від міського голови, що призвело до втрати їхньої незалежності.

"Нещодавно кілька суддів отримали від мера квартири. Серед них були і судді з окупованих територій. Це ніби й правильно. Але це не повинно бути за рахунок втрати суддями власної незалежності", - зазначила суддя.

Фактично надання квартир не є хабарем, але дії міського голови по відношенню до суддів та працівникам прокуратури викликають серйозні питання.

"Нібито міський голова не повинен впливати. Але поліція певні гроші від міської ради отримує, прокуратура також, всі вони отримують квартири. А в першу каденцію мер жодної квартири не надав", - резюмувала Гольник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Мене хотіли відправити до психіатра, а побиттям намагалися вбити відразу двох зайців - суддя з Полтави.