RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На службі в армії РФ не був, шкоди нікому не заподіяв: як на Донбасі судять взятого в полон росіянина Агєєва

Захоплений у полон під селом Жолобок Луганської області росіянин Віктор Агеєв в суді відмовився від своїх зізнань у тому, що є кадровим військовим РФ. Про те, що він кадровий російський військовий ані слова нема і в обвинувальному акті.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "ЛОТ".

На лавці підсудних у Новоайдарському суді (Луганська область) разом з Агеєвим знаходяться два уродженця Луганської області Богдан Венгер і Данило Гладков. Зазначеним громадянам інкримінують участь у терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю.

"Як громадянин Росії. В ході досудового слідства факт перебування на службі в збройних силах Російської Федерації не був встановлений. У матеріалах кримінального провадження, якими я володію, зазначено, що він проходив строкову військову службу в Російській Федерації, демобілізований, і після цього приїхав на Донбас", - повідомив в коментарі журналістам військовий прокурор сил АТО Олексій Мохорт.

Також прокурор повідомив, що показань про перебування підсудного росіянина на службі в російській армії не здобуто, а у виробництві є його військовий квиток з відміткою про звільнення від служби.

Варто відзначити, що в кримінальному провадженні зазначено, що дії підсудних не заподіяли нікому шкоди. На уточнююче запитання з цього приводу Мохорт заявив, що мова йде про фізичних осіб і про те, що у виробництві немає потерпілих. Він додав, що у виробництві не здобуто показань про участь зазначених осіб у бойових діях.

Сам Агєєв на камеру також відмовився від своїх слів про те, що він є військовослужбовцем в / ч 65246 (Новочеркаськ, РФ).

"Ні. Ну да. Служив в армії російській за контрактом. Тобто я влаштований в народній міліції ЛНР", - заявив Агєєв, залишивши без коментаря питання про те, як він потрапив на службу до бойовиків.

"Було питання, чого б я побажав іншим росіянам, я б сказав, що це особиста справа кожного. У кожного свій погляд на цю війну. Але я б не говорив, що я б ще раз приїхав", - додав росіянин.

Адвокат Агєєва Віктор Чевгуз заявив, що його підзахисного немає в списках обміну полоненими на Донбасі і він має намір зв'язатися з Іриною Геращенко з цього приводу.

Нагадаємо, в липні 2017 року Агєєв зізнався, що був відправлений на Донбас після підписання контракту на службу в армії Росії і є військовослужбовцем військової частини 65246.

Як повідомляв "Апостроф", українців обурили результати досудового слідства у справі Агєєва.