RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Взятий в полон на Донбасі солдатів РФ зробив важливе зізнання

Захоплений у полон під селом Жолобок Луганської області росіянин Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на Донбас після підписання контракту на службу в армії Росії.

Про це він повідомив в інтерв'ю "ТСН. Тиждень", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я військовослужбовець. Частина 65246 (знаходиться в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил РФ, - ред.)", - сказав Агєєв.

За його словами, у березні він приїхав в Ростовську область РФ і підписав контракт на військову службу. Агєєв приїхав у свою частину, пробув там чотири дні, підписав контракт і буквально відразу був відправлений на схід України.

Відповідаючи на питання про те, чому його так швидко відправили на Донбас, Агєєв сказав: "Відправлення, напевно, була. Не знаю... Я не заглиблювався. Відправили й відправили. Гроші платять, і... служба є служба".

Відповідаючи на питання, відправляли разом з ним інших російських військовослужбовців, росіянин заявив: "Може бути, інших відправляли, але не моїм "рейсом", тобто іншою партією, так сказати. Я їхав і "Алекс" (позивний загиблого при полоненні Агєєва командира групи Олександра Щерби, - ред.)".

Журналісти дізналися, що мати Віктора Агєєва Світлана має наміру їхати в Україну і спробувати зустрітися з сином.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики "ЛНР" запропонували обміняти Віктора Агєєва.