RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Слідство не встановило, що Агєєв був контрактником армії РФ: українців обурило засідання суду у гучній справі

Користувачі соціальних мереж обурені новиною про те, що досудове слідство в Україні не встановило, що росіянин Віктор Агєєв, затриманий в Луганській області в червні, є чинним контрактником Збройних сил РФ.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістила журналіст Наталія Двалі.

"Тобто замість того, щоб максимально широко проанонсувати засідання по Агєєву, привернути увагу ЗМІ та суспільства, чітко і планомірно в рамках судового процесу доводити, що "їх там немає" дуже навіть є... Замість цього все тишком-нишком із забороною на відеозйомку. А хоч якась інформація з'являється завдяки волонтерам і активістам начебто Ольги Решетилової, яка рвонула на Донбас на суд", - зазначила вона.

.

Нагадаємо, росіянин Агєєв був узятий в полон в червні 2017 року районі населеного пункту Жолобок Луганській області. Він підтвердив, що є військовослужбовцем російської армії і був відправлений на Донбас після підписання контракту.

Після затримання Агєєв був відправлений під варту в Старобільське СІЗО. Російському військовому обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт".

22 липня 2017 року стало відомо, що росіянину вдалося зустрітися в СІЗО зі своєю матір'ю, яка приїхала в Україну. Відомо, що під час візиту в Україну жінка відвідувала Адміністрацію президента.

На початку вересня мати Агєєва заявила про те, що її син не отримує повноцінну консульську і адвокатську підтримку.