RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Саакашвілі відправили під арешт

Лідера політичної сили "Рух нових сил" Мехіла Саакашвілі відправили під нічний домашній арешт.

Про це повідомляє "Українська правда".

На засіданні Київського апеляційного суду 26 січня суд частково задовольнив вимогу прокурора про цілодобовий домашній арешт політика із зобов'язанням носити електронний браслет.

"Застосувати відносно Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний період доби - з 22-ї години до 7:00 наступної доби - за адресою: м Київ, вулиця Костьольна", - оголосив рішення суддя.

Також Саакашвілі зобов'язали на першу вимогу приходити до слідчого і не залишати Київ без дозволу прокурора.

"Ганьба! Це не суд! Це продажні тварі! Я приймаю виклик злодія-президента Порошенка. Це прямий заклик, щоб обмежити мою політичну діяльність", - заявив політик, додавши, що він продовжить акції за відсторонення і зміну влади мирним шляхом.

Нардепи Юлія Тимошенко, Ігор Луценко, Віталій Купрій і Юрій Дерев'янко заявили про свою готовність взяти Саакашвілі на поруки.

Нагадаємо, політику інкримінують ч 2. статті 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). За версією сторони обвинувачення, Саакашвілі домовлявся з олігархом-втікачем Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

Також читайте на "Апострофі" матеріал - Натякають на в'язницю: чого чекати від конфлікту Порошенка й Саакашвілі в новому році.