RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Після погроз Авакова Нацгвардія залишила без охорони один з Київських судів

Вранці 19 лютого бійці Нацгвардії покинули будівлю Шевченківського районного суду Києва і тим самим залишили його без охорони. Це сталося після заяви з боку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

На засіданні Вищої ради правосуддя повідомив голова ВСП Ігор Бенедисюк заявив, що приблизно о 9:30 бійці Національної гвардії, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського суду Києва без повідомлення причин такого вчинку. Він додав, що керівництво суду не повідомляли про зняття охорони.

Варто відзначити, що раніше Шевченківський суд випустив на поруки чоловіка, який з пістолета поранив поліцейського під будівлею Солом'янського суду. Рішення суддів обурило Авакова, про що він написав у Facebook.

"У цих умовах фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз у перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібним проступком!", - йдеться у повідомленні міністра.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися подробиці про чоловіка, який стріляв у поліцейського під будівлею Солом'янського суду.