RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Суд допитав Порошенка у справі про держзраду Януковича: не обійшлося без скандалів

У середу, 21 лютого в Оболонському районному суді Києва відбулося засідання, на якому у справі про держзраду екс-президента-втікача Віктора Януковича допитали нинішнього глави країни Петра Порошенка.

За час допиту Порошенко встиг розповісти про свою поїздку до Криму в кінці лютого 2014 року. За його словами, 27 лютого 2014 року він з'явився в кабінет в.о. президента України Олександра Турчинова з пропозицією вилетіти до Криму і провести переговори с депутатами ВР Криму.

Порошенко розповів, що в Сімферополі йому довелося прориватися через оточення. По телефону він домовився про зустріч з головою Верховної Ради Криму Володимиром Константиновим. Але потрапити у ВР йому завадили.

"Особисто переконався, що вона була закрита, не працювала, оточена вона була "зеленими чоловічками" - військовими регулярних сил РФ і ланцюгом осіб в камуфляжі, які себе називали "кримської самообороною", але координувалися офіцерами спецслужб РФ", - повідомив Порошенко.

"Була віддана команда мене заблокувати, оточити і застосувати засоби фізичного впливу. Я намагався не дати їм цього зробити. Моя спроба потрапити в ВР Криму була заблокована особами, включаючи військовими Росії, я попрямував по іншій вулиці до своєї машини, в цей час я був оточений кількома десятками, а потім і сотнями людей, частина з них були провокаторами, які намагалися вдарити, погрожували мені", - також заявив президент.

Однак суддя Владислав Дев'ятко був змушений достроково припинити процедуру через питання адвокатів Януковича, які не торкалися кримінального провадження.

Так, адвокати просили президента оцінити юридичні нюанси. Останньою крапкою стало питання про те, чи можна вважати самоусуненням останню відпустку Порошенка.

"Навмисне захисники задають питання, які не стосуються даного кримінального провадження, не бажаючи вас допитувати. Я змушений припинити допит"? - заявив Дев'ятко і оголосив перерву.

Також стався інцидент перед засіданням суду Кореспондент "Радіо Свобода" Валерія Єгошина в своєму Facebook повідомила, що поліцейські в грубій формі змушували всіх жінок розстібати верхній одяг і перевіряли, чи є під ним ще речі. Нібито такі мери обумовлені тим, що в суд намагалася потрапити активістка Femen.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в суді у справі про держзраду Януковича допитали Олександра Турчинова.