RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У владі України пояснили, чому не оголосили війну Росії

Україна не оголосила Росії війну, так як не має можливості протистояти її ядерному потенціалу і не може сподіватися на військову допомогу країн-гарантів безпеки за Будапештським меморандумом.

Про це 15 лютого на допиті у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Проблема полягає в тому, що після тотального ядерного роззброєння України, яке відбулося з підписанням Будапештського меморандуму, в України, на жаль, на сьогоднішній день немає зброї, яка здатна протистояти ядерній державі, якою є Росія. У нас немає сьогодні військових засобів для протидії ядерній державі, такій, якою є Російська Федерація, в разі застосування ними всього арсеналу їх зброї. І саме тому оголошення війни, як в лютому-березні 2014 року, так і, на жаль, зараз, коли у нас є боєздатна армія і військово-промисловий комплекс, у нас є зброя, якої достатньо для захисту країни, але і зараз ми не можемо оголосити війну агресору. Тому, що Росія – ядерна держава", – пояснив Турчинов.

Також він заявив, що під час переговорів країни-гаранти безпеки України по Будапештському меморандуму змогли пообіцяти тільки дипломатичну допомогу.

"Тобто, всі ці угоди, і Будапештська угода стали для нас проблемою і фактично фейком", - заявив Турчинов.

Про військовий конфлікт між Україною і Росією читайте в інтерв'ю "Апострофу" полковника Глена Гранта - Путін втягнув Україну в дуже кепську гру - автор гучної статті про ЗСУ та загрозу великої війни з Росією.