RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Справа про держзраду Януковича: з'явилася нова проблема з адвокатом

У середу, 25 жовтня, Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про заміну адвоката екс-президента України Віктора Януковича Максима Гераська у справі про держзраду іншим захисником.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє "Укрінформ".

"Суд постановив замінити захисника Гераська іншим захисником у зв'язку з фактичним його невиконанням (Гераськом - ред.) покладених на нього обов'язків щодо захисту Януковича", - зазначив Дев'ятко.

За його словами, постанову суду буде негайно направлено до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для призначення Януковичу нового захисника.

Разом з тим, головуючий уточнив, що, починаючи з 18 серпня, суд надавав Гераську всі можливості для надання кваліфікованої правової допомоги Януковичу.

"Однак станом на 25 жовтня Герасько продовжив заперечувати можливість здійснення ним захисту Януковича за надуманими підставами. У судовому засіданні захисник проявив крайню непрофесійність і відсутність достатньої кваліфікації для надання правової допомоги у кримінальному провадженні, яке є особливо складним", - підкреслив Дев'ятко.

При цьому раніше після початку судового засідання Дев'ятко запитав у Гераська, чи готовий він брати участь в дослідженні доказів. Адвокат відповів, що він вважає за неможливе продовжувати дослідження доказів, поки не ознайомиться з усіма матеріалами справи, і просив суд перенести засідання на дату після 18 листопада.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ дізналися, що Янукович і кум президента Росії Віктор Медведчук провели серію таємних телефонних переговорів в момент найбільш активної фази протистояння на вулицях Києва під час Революції Достоїнства.